Культура

Панянкам зі Слабина чернігівці аплодували стоячи (Фото)

20 серпня в бібліотеці ім. М. М. Коцюбинського пройшло яскраве свято народної пісні. У рамках діяльності «Чернігівського центру поліської автентики», який діє при бібліотеці ім. М. М. Коцюбинського, у бібліотечному саду відбулося фольклорне дійство. Художній колектив «Панянки» із села Слабин Чернігівської області представив програму з народних пісень Чернігівського району. Усі композиції прозвучали в традиційному виконанні, а капела.

Художній колектив «Панянки» ще молодий, його створено лише минулого року. «Ми в рамках співпраці з «Центром поліської автентики» робили записи пісень у нашому селі. А потім, фактично спонтанно, виник такий гурт. Ми вже виступали на різних святах у нашій громаді. Записи виклали в Інтернет. І
вже нами зацікавилися в українській діаспорі в Німеччині», – розповіла художня керівниця й натхненниця створення колективу Ніна Буренок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Ніжина завітав із концертом сучасний кобзар Тарас Компаніченко (Фото)

Наймолодшій учасниці колективу «Панянки» 68 років, найстаршій – 94. Але їхній енергії, якою вони запалюють слухачів, позаздрять і 20-річні.

«Панянкам» аплодували стоячи й підспівували. У концертній програмі прозвучали як добре відомі, так і малознані народні пісні. Кожній учасниці колективу вручили подарунки від управління культури та туризму Чернігівської міської ради, депутатки міської ради Ірини Березинець і бібліотеки.

«Центр поліської автентики» планує продовжити співпрацю з колективом «Панянки» й уже планує запис і реконструкцію традиційного поліського весільного обряду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Олена Терещенко, Чернігівська міська ЦБС

Ще статті по темі

Back to top button