Культура

Режисерка з Чернігова отримала президенський грант

Щороку Міністерство культури України проводить конкурс претендентів на отримання грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, циркового, образотворчого мистецтва для створення та реалізації творчих проектів.

Цього року Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка висунув кандидатуру молодого режисера Анастасії Кузик на здобуття гранту Президента України для постановки вистави на сцені театру.

Анастасія Кузик з 2017 року працює у Чернігівському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка на посаді артистки драми. У листопаді 2018 року на «Білій сцені» відбулась прем’єра поставленої нею вистави «Невчасно» за п’єсою Лани Ра, що була схвально сприйнята глядацькою аудиторією і внесена до нинішнього репертуару театру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент призначив стипендії тренерам Чернігівщини

Експертною комісією Мінкультури України щодо надання грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального мистецтва на конкурсній основі було прийнято рішення підтримати трьох претендентів на одержання гранту Президента України для створення і реалізації творчих проектів у галузі театрального мистецтва у 2019 році, серед них і режисер Кузик Анастасія Сергіївна – на постановку вистави «Наймичка» за однойменною п’єсою І.Карпенка-Карого на базі Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

Ще статті по темі

Back to top button