Культура

Ротонду Галагана в Сокиринцях відреставрують

Улюблена альтанка Григорія Галагана входить до складу Сокиринського архітектурно-паркового комплексу.

Круглу ротонду на території Сокиринського парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва в селі Сокиринці на Чернігівщині відреставрують до 200-річчя з дня народження Григорія Галагана. Про це розповіла завідувач музею Сокиринського аграрного ліцею Ольга Костриця, повідомляє ZruchnoTravel.

За її словами, з ініціативою відновлення паркової споруди виступила під час нещодавної прес-конференції президент Всеукраїнської асоціації кредитних спілок (ВАКС) Ольга Мороз.

«На сьогодні ВАКС працює над збиранням коштів для реставрації улюбленої альтанки-ротонди Григорія Павловича. Вона має бути подарунком від представників їх асоціації з нагоди ювілею», – зазначила Ольга Костриця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, кому доручили рятувати «Альтанку Глібова»

Збудована у 1829 році кругла альтанка-ротонда у стилі класицизму входить до складу Сокиринського архітектурно-паркового комплексу з двоповерховим палацем, який був заміською резиденцією роду Галаганів. У палаці зараз розташовується Сокиринський аграрний ліцей.

На території парку знаходиться могила Григорія Галагана: представника відомого старшинсько-дворянського роду, українофіла, мецената, громадського діяча, засновника найелітнішого середнього навчального закладу дореволюційного Києва – колегії Павла Галагана. Ювілей Григорія Галагана відзначать у Сокиринцях у середині серпня 2019 року.

Ще статті по темі

Back to top button