Культура

«Що людині для душі потрібно»: в Чернігові відбулася творча зустріч зі знаною письменницькою родиною (Фото)

У часи воєнного лихоліття мистецькі заходи та зустрічі дуже необхідні, як світлі промінці відродження, що відбувається навіть попри важкі часи. Про це, а також про творчість і життєві історії йшлося на зустрічі з родиною письменників Михася та Лариси Ткачів у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.

За словами Михася Ткача, нині на Чернігівщині та в інших областях України з’явилося дуже багато молодих талановитих поетів і прозаїків, що не може не тішити.

«Перемога, безумовно, відбудеться, Україна відродиться, і література, і наше мистецтво. Бо після будь-яких потрясінь суспільство й особистості, переживши страшні моменти, тяжіють більше до духовного. Тож є надія, що в майбутньому станемо на ноги і в духовному, і, звісно, в матеріальному сенсах», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Михась Ткач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці розповіли, як економлять електроенергію

Він зізнався, що писати про сучасні події дуже важко, принаймні письменникам, які працюють над художніми творами. Бо все, що відбувається, потребує переосмислення, часу.

«У творі все має відобразитися разом. Одразу по-живому – тяжко. Страшні й тяжкі події відбуваються…

Взагалі писати є про що. Але ж людям не тільки про це треба розповідати. Треба писати і про щось добре, щасливе, радісне. Біди теж потрібно оспівувати, але подавати таку літературу порційно», – сказав Михась Ткач.

Звісно, на творчу зустріч письменницьке подружжя прийшло з книжками – для дорослих читачів і маленьких. Була й літературна новинка – у 2024 році побачила світ книжка Михася Ткача «Тепло забутого сонця».

«Це мої життєві новели, зокрема пов’язані з війною 2014 року. Бо ці події я вже переосмислив. І звісно, всі новели на тему звичайних людських взаємин, що людині для душі потрібно», – пояснив письменник.

Натомість Лариса Ткач поділилася з аудиторією своїми ліричними віршами, сповненими щирих емоцій. Особливо вразили присутніх вірші, присвячені темі війни, а також вірші, написані для чоловіка та дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button