Культура

«Сіверські клейноди» на фольклорному фестивалі «Вістула-2018» (Фото)

Отже, VII Національний фестиваль фольклору й народного мистецтва (Надвісланський фольклорний фестиваль, або Фольклорний фестиваль «Вістула-2018») у польському місті Плоцьк розпочався.

21 серпня 2018 року Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк) взяв участь в офіційному представленні учасників фестивалю, що відбулося на Старій ринковій площі перед місцевою Ратушею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сіверські клейноди» відзвітували у філармонії

З вітальним словом до учасників мистецького форуму та його гостей звернувся президент міста Плоцька Анджей Новіковський. Він подякував національним колективам із Бразилії, України, Угорщини та Польщі за участь у найстарішому польському фольклорному фестивалі. Очільник міста висловив надію, що мистецьке свято, яке триватиме тиждень, перетворить Плоцьк на справжню фольклорну столицю Польщі.

Цього року на фестивалі виступають гурт Pôr Do Sol із Бразилії, ансамбль танцю Somogy з Угорщини та «Сіверські клейноди» з України. Польський фольклор і народні традиції демонструють місцеві колективи HZPiT Dzieci Płocka, ZPiT Wisła та ZTL Masovia.

У перший день роботи форуму фольклорні колективи знайомилися та навчали танців одне одного. До майстер-класів, що відбувалися на Старій ринковій площі, міг також приєднатися будь-хто з глядачів чи навіть випадкових перехожих.

Художній керівник Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Сергій Вовк високо оцінив як саму організацію мистецького свята, так і професійний рівень його учасників.

Джерело: прес-центр Чернігівського обласного філармонійного

центру фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button