Культура

«Сіверські клейноди» на святі меду та часнику (Фото)

У латвійському місті Даугавпілс під гаслом «Солодкий, як мед, сильний, як часник» 17 серпня пройшло традиційне Свято меду та часнику. Організатори свята – Центр латиської культури і Даугавпілське відділення бджолярів Латвії.

Традиційна складова традиційного свята – культурно-мистецька програма. Її окрасою став виступ Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка. Артисти ансамблю представили латвійським глядачам свою програму з вокально-хореографічних творів, що відображають усе різнобарв’я культурних традицій як Сіверського краю, так і інших регіонів України. За словами виконавців, виступ «Сіверських клейнодів» на Святі меду та часнику перевершив усі сподівання публіки.

Про це повідомляють у пресцентрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відбулась прем’єра аматорського театру

Напередодні Дня Незалежності України колективи обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під час гастролей фактично презентують мистецькі надбання Батьківщини, аби в такий спосіб відзначити разом із земляками головне державне свято країни. Не став винятком і виступ  «Сіверських клейнодів» у Латвії. «У нас давні дружні зв’язки з містом Даугавпілс, – пояснює генеральний директор — художній керівник філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун. – Тут дуже потужна українська діаспора, тому ми традиційно беремо участь у заходах, які проводяться в Латвії напередодні Дня Незалежності України».

Допомогли колективу взяти участь у фестивалі даугавпільський Центр латиської культури, співпраця з яким триває з 2016 року, Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, керівник проекту Яніс Буткевич і Центр української культури «Мрія».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button