Культура

Таємниці підземелля Чернігівської обласної бібліотеки Короленка

Про історію цієї будівлі, її створення, минуле та сучасне «життя», про легенди (а як же без них) розповіла директорка цього закладу – Аліфіренко Інна у рамках реалізації проєкту «Таємниці однієї будівлі», який нещодавно стартував на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Культурний ландшафт Чернігова»: чергова спроба включити до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО історичну частину міста

Присутні, а це в основному гіди – екскурсоводи, краєзнавці, студентство могли побачити ряд цікавих приміщень, а саме: за припущеннями — спальню банкіра, кабінет очільника обкому партії, бо у будівлі певний час знаходилась і ця партійна установа, сховища бібліотеки із двоповерховими стеллажами (загальний бібліотечний фонд становить майже мільйон примірників) , а ще й її підземелля, де свого часу за переказами зберігались цінні папери, напевно, кошти та дорогоцінності, адже будівля створювалась та облаштовувалась власне під банк.

Всі ці приміщення не можуть бачити просто читачі. Проте бібліотека приймає групові замовлення на екскурсії. І тоді така можливість буде.

Довідки за тел. 098 259 3335

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична, фото: Т. Миргородська, Ю. Сибірцев

Ще статті по темі

Back to top button