Культура

«Титли і коми»: з-під пера чернігівського публіциста Василя Чепурного вийшла нова книжка

Відомий на Чернігівщині журналіст і публіцист Василь Чепурний закінчив роботу над своєю новою книжкою «Титли і коми». Рукопис вже у видавництві і скоро має побачити світ.

Автор каже, що його книжка – про літературу. Втім, не просто про літературу, як засіб для читання та витрачання часу. Сенси закладені суттєво глибші.

«Хоч як патетично це прозвучить, але книга про поле битви між добром і злом, між Богом і дияволом, світлом і темрявою. Причому через призму літератури, в контексті російсько-української війни та людських взаємин», – пояснив Василь Чепурний.

За словами автора, у книжці також містяться коротенькі розповіді про наших земляків чи просто видатних українців, які забуті. Наприклад кобзаря Терешка Пархоменка, винахідника автоматичної гвинтівки Якова Рощепія, Миколу Кибальчича, якого автор називає «пропаща сила».

Як епіграф Чепурний використав слова Тараса Шевченка «Не минайте ані титли, ніже тії коми…» Тому книга й має відповідний заголовок.

«Це не суцільна розповідь, а збірка багатьох моїх матеріалів, які вже друкувалися і які розкидані по різних сайтах чи виданнях. Я доволі довго, мабуть, два роки збирав їх докупи. А тепер звів воєдино і вирішив, що їх треба пустити між люди. Тож можна читати не все підряд, а окремі глави, як заманеться», – зазначив публіцист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині систему оповіщення населення планують використовувати і після Перемоги

Книжка здана до друку, побачити світ вона повинна на заході України.

«Перше представлення своїх книжок я традиційно роблю майже на батьківщині, тобто в Сосницькому музеї Довженка, який мені близький і дорогий. Тому я вже домовляюся з ними про це», – сказав Чепурний.

Видання передбачається в твердій палітурці, обсягом 266 сторінок, але невеликого формату, бо так захотів автор. За ліком це буде п’ята книжка Василя Чепурного.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button