Культура

Туристи з 35 країн світу відвідали виставку у Чернігові

Минулого року на постійну виставку «Чернігів та чернігівці 100 років тому», що розміщена у приміщенні Колегіуму, завітали туристи з 35 країн світу, зокрема, з Австралії, Бельгії, Данії, Індії, Італії, Канади, Латвії, Мексики, Норвегії, Польщі, Румунії, США, Угорщини, Франції, Чехії, Швейцарії, Японії.

Про це повідомляє Сергій Черняков на сторінці НАІЗ «Чернігів стародавній». Її також відвідали поціновувачі старовини з усіх областей України, а також з Києва та тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Що цікаво, зростає інтерес чернігівців до минулого міста. Адже, в експозиції можна ознайомитися з історією, архітектурою, промисловістю, освітою, культурою Чернігова наприкінці ХІХ — початку ХХ ст.

До речі, виставка «Чернігів та чернігівці 100 років тому» працює в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» понад десять років, одним із її ініціаторів створення був Андрій Карнабід, який був захисником старовини, засновником багатьох фондових колекцій заповідника.

Загалом 2019 року пам’ятки архітектурно-історичного заповідника та його музейні експозиції оглянули 296940 відвідувачів, наукові співробітники провели 6045 екскурсій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button