Культура

Туристичний рекорд: «Чернігів стародавній» у вересні відвідали понад 30 тисяч гостей

Попри карантинні обмеження, на музейних об’єктах Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» розпочався «високий» туристичний сезон. На вихідні, і на святкові дні вже є чимало замовлень екскурсій із різних куточків України.

«Поціновувачі старовини вже, напевно, звикли, що в заповіднику протягом кількох місяців рекордні показники. І цього разу нам приємно повідомити, що у вересні 2021 року до нас завітали 31 036 відвідувачів. Це рекорд цього року! Для порівняння: у серпні — 30 491, червні — 30 146, липні — 21 064, травні — 19 473», — йдеться на сайті Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антивандальні заходи, CheGuide та фестивалі: у Чернігові розвиватимуть туризм

Стабільний показник і за екскурсіями на об’єктах заповідника «Чернігів стародавній»: у вересні — 686, у серпні — 665, червні — 802, липні — 665, травні — 521.

Водночас зростає і географія відвідувачів. Попереду, як завжди, мешканці столиці та Київської області. Але не відстають і мешканці Харкова, Львова, Полтави, Сум, Дніпра, Кривого Рога, Черкас, Миколаєва…

Щодня й особливо у вихідні дні сотні екскурсантів прямують до Чернігова, щоб помилуватися краєвидами старовинного осіннього міста, дізнатися про історію міста, його архітектуру.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button