Культура

Творча молодь Чернігівщини привезла зі столиці призові місця Міжнародного фестивалю (Фото)

Щороку в столиці проходить міжнародний фестиваль-конкурс «Зимова фантазія». У рамках благодійного проекту «Квітуча Україна за безхмарне небо для дітей» фестиваль «Зимова фантазія» вже дванадцять років поспіль збирає творчу молодь з усієї країни на одній сцені.

10, 11 та 12 лютого у великій концертній залі Київського університету туризму, економіки та права, з самого ранку і до пізнього вечора представники творчого покоління України змагалися за відзнаки, кубки та дипломи «Зимової фантазії – 2017». Варто зазначити, що, окрім вокалістів та інструменталістів нашої країни, у конкурсі брали участь колективи з Білорусі, Азербайджану, Литви та Молдови.  Колективи з Чернігівщини теж не залишились осторонь конкурсного змагання і гідно представили наш край.

Гурток «Творча майстерня» Ніжинського будинку дітей та юнацтва на дванадцятому міжнародному фестивалі «Зимова фантазія» отримав відзнаки і дипломи лауреатів першого та другого ступенів.

«Дуже приємно отримувати нагороди фестивалю такого масштабу, – поділилася враженнями керівник «Творчої майстерні» Хоменко Юлія. – Будь який конкурс – це насамперед стимул до творчого розвитку для наших дітей, і особисто мені як керівнику колективу дуже приємно, коли талант підростаючого покоління не залишається непоміченим».

Окрім конкурсантів із Чернігівської області, у фестивалі брали участь і представники з Чернігова. Так, наприклад, Півень Поліна з Чернігівського обласного палацу дітей та юнацтва отримала перше місце в номінації «естрадний вокал» за запальне та досконале виконання пісні «Let it snow» у сучасній обробці.

Журі фестивалю «Зимова фантазія» зазвичай складається з відомих артистів, педагогів творчих ВНЗ, режисерів, керівників творчих колективів, діячів культури та мистецтв. До складу журі цього року увійшли: заслужений діяч естрадного мистецтва України Яковчук Світлана, заслужений діяч естрадного мистецтва України та професор кафедри естрадного виконавства Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв Садовенко Світлана,

українська естрадна співачка, заслужена артистка України, солістка ВІА «Мальви» Інесса Братущик і Голова оргкомітету фестивалю «Квітуча Україна», співзасновник міжнародних фестивалів Греції, Чехії, Болгарії, Угорщини Алла Добровольська.

За словами останньої, цьогоріч для журі неймовірно важко оцінювати колективи, адже рівень підготовки творчої молоді щороку зростає, і конкурентна боротьба між учасниками з року в рік стає щоразу запеклішою. Проте колективи з Чернігівщини оцінювати завжди легко, адже журі без вагань ставить найвищі бали представникам Чернігівського краю.

Отже, творчим колективам Чернігівщини тільки й залишається, що побажати подальшого професійного зростання і привітати зі здобуттям перших премій на фестивалі міжнародного рівня.

Ще статті по темі

Back to top button