Культура

У бібліотеці Короленка відбулася презентація книг Миколи Будлянського (Фото)

На засіданні клубу «Краєзнавець» відбулася презентація книги письменника та журналіста Миколи Будлянського «Час рікою пливе» : [нариси про село Олишівка Чернігівського району] та збірки «Твої таланти, рідний краю: обдаровані діти Чернігівського району», яку підготували спеціалісти відділу освіти Чернігівської районної державної адміністрації.

Микола Будлянський розповів про свою роботу над книгою, про творчий пошук та історію древнього містечка Олишівка та його мешканців.

Він підкреслив, що книга «Час рікою пливе» побачила світ завдяки підприємцю, голові Олишівського сільгосппідприємства у 1987–1999 рр. Володимиру Хоменку, який також був присутній на заході та поділився спогадами про Олишівський період свого життя. Володимир Хоменко підкреслив, що це був найкращий період його життя.

Президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, письменник та журналіст Сергій Дзюба поздоровив М. Г. Будлянського з виходом його нових творів та вручив йому диплом лауреата літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша за 2018 рік.

Начальник відділу освіти Чернігівської районної державної адміністрації Тетяна Маханькова представила збірку «Твої таланти, рідний краю: обдаровані діти Чернігівського району».

Підбиваючи підсумки засідання, голова правління Чернігівської обласної організації Національної Спілки краєзнавців України, президент клубу «Краєзнавець», директор Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко, зауважив, що цінність краєзнавчих досліджень полягає у вивченні історії держави через історію окремих особистостей та сіл і містечок регіону.

Свою пісенну емоційну творчість присутнім подарували учасники самодіяльного музичного колективу селища Олишівка та учениця школи с. Роїще Чернігівського району Катерина Скачок, яка прочитала вірш знаної поетеси Надії Галковської «Вільхова гілка».

Під час заходу демонструвалась книжково-ілюстративна виставка «Ідуть роки, міняються століття і в книгах залишають відбиття…», яку прокоментувала модератор заходу, завідувач відділу краєзнавства Ірина Каганова.

Ще статті по темі

Back to top button