Культура

У бібліотеці Короленка відбулася творча зустріч з письменником Андрієм Кокотюхою

6 лютого у Чернігівській ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося чергове засідання клубу «Краєзнавець». Читальна зала книгозбірні вщерть заповнена шанувальниками творчості українського письменника, журналіста, сценариста, «майстра детективу та трилеру», як його часто називають критики, нашого земляка, уродженця Ніжина Андрія Кокотюхи, який вперше завітав на творчу зустріч в обласну бібліотеку.

Андрій Кокотюха – автор 75 книжок, серед яких детективні, готичні та історичні романи, пригодницькі повісті для дітей, історико-біографічні розвідки тощо.

Під час невимушеного та щирого спілкування з аудиторією Андрій Кокотюха розповів як народжуються його книжки, що для нього означає творче натхнення, занурення у атмосферу того часу, про який йдеться у романі. Автор зізнався, що пише книги достатньо швидко, тому що він журналіст за способом мислення. Поділився письменник і найближчими творчими планами. Адже вже у вересні побачать світ два романи, дія яких відбувається саме у нашому славному місті. Ретророман «Вигнанець і грішниця» перенесе нас у Чернігів 1916 року, а «Розбите дзеркало» розповість про сучасне місто та пригоди його мешканців.

Відповідаючи на запитання своїх прихильників, Андрій Кокотюха зазначив, що відвідини малої батьківщини для нього завжди приємно і корисно, а зустріч у бібліотеці (до речі, зізнався, що у дитинстві хотів стати бібліотекарем!) надихає на нові задуми.

Директор ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко щиро привітала шановних гостей, подякувала дружині письменника Ірині Кокотюсі за співпрацю в організації заходу, побажала натхнення та успіхів і наголосила, що такі цікаві та теплі творчі зустрічі і надалі неодмінно відбуватимуться у бібліотеці.

Неабияку зацікавленість у присутніх викликала книжково-ілюстративна виставка «Майстер детективу: творчість Андрія Кокотюхи», яку прокоментувала завідувач відділу краєзнавства Ірина Каганова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Каганова, завідувачка відділу краєзнавства

Ще статті по темі

Back to top button