Культура

У бібліотеці Короленка відкрили фотовиставку Спілки художників (Фото)

31 січня в читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г.Короленка відбулось відкриття щорічної звітної фотовиставки Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.

Бібліотека є багаторічним партнером організації, і на початку кожного року любителі прекрасного чекають нових робіт талановитих митців. І цього разу гості заходу отримали задоволення від перегляду світлин і спілкування з фотохудожниками, які поділилися своїми здобутками та творчими планами.

Більшість членів брала участь в обласних і всеукраїнських конкурсах. Роман Віленський отримав золоту медаль ISF (категорія «Трансформація» – «Планета дітей 2017»), пройшов до експозицій «Streetartphoto» (НСФУ), «Lifepressphoto», «Місто у моря» (Одеса). А роботи Віктора Кошмала та Ігоря Волосянкіна пройшли до експозиції газети «День».

Ігор Волосянкін, фоторепортер і фотодокументаліст, наголосив, що на звітну виставку відбираються найпотужніші роботи кращих майстрів організації, які відгукнуться чарівною мелодією в серцях глядачів.

Заслужений журналіст України Юрій Хромушин зазначив, що експозиція виявилася дуже різноманітною та красивою. Фотографам завжди цікаво побачити себе і свою творчість з іншого боку, під іншим кутом, та помітити зростання в професійному та художньому плані кожного з членів організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині запрацював музей радянського минулого

На експозиції представлено 39 високопрофесійних, різнопланових робіт 7 фотохудожників у різних жанрах фотографії: пейзаж, портрет, натюрморт, «людина в кадрі», репортажне фото.

Майстерно зроблені фотоетюди та фотозамальовки Віктора Кошмала і Юрія Хромушина нагадують усім глядачам про різноманітність, чарівність нашого повсякденного життя. Аліна Андрєєва у своїх світлинах показала красу як первозданної природи, так і урбаністичного пейзажу. Інна Буглак знову здивувала неочікуваними натюрмортами, розкриваючи приховану красу звичайних предметів.

Ігор Волосянкін заворожив своїми магічними та загадковими пейзажами, які оповиті особливою м’якою аурою. Світлини, що представив на експозиції Роман Віленський, показали вдале поєднання репортажної та художньої зйомки, а цікаві роботи Вадима Івкіна підкреслили непомітні на перший погляд деталі в навколишньому середовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спокуса, ревнощі та розплата: у Чернігові презентували роман

На виставці були представлені й світлини двох талановитих фотохудожників, голови та секретаря обласної організації НСФУ, які, на жаль, пішли з життя – Миколи Турчина (помер 20.08.2017) і Валерія Шайгородського (помер 24.07.2016) та їхні портрети, створені колегами. Присутні на заході вшанували життя великих фотохудожників Валерія Шайгородського та Миколи Турчина хвилиною мовчання. Пам’ять про талановитих чернігівських митців буде жити в їхніх світлинах і в серцях тих, хто доторкнувся до незабутньої творчості.

Чернігівська обласна організація НСФУ відкрита для талановитої молоді, і кожен із членів Спілки із задоволенням допоможе початківцям розкрити свій творчий потенціал. Усі фотохудожники – високопрофесійні та самобутні митці. Перебуваючи у постійному пошуку, вони продовжуватимуть створювати нові світлини, що звеличують красу навколишнього світу та неповторність життя.

Ще статті по темі

Back to top button