Культура

Чернігівський історик видав книжку про фортифікацію Північної Америки 

Жанр науково-популярної літератури тільки набирає обертів в Україні. І дуже приємно, що у фарватері йдуть чернігівські автори. Так, відомий історик, кандидат історичних наук Олександр Бондар увидавництві «РАЦІО» буквально цими тижнями видав роботу «Від блокгауза до каземату. Історія фортифікації Північної Америки», в якій упопулярній формі розповів про цікавезну сторінку світової історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки можна їсти хліба: лікарська консультація для чернігівців

«На сторінках книжки читач ознайомиться з традиціями фортифікаційної справи в Північній Америці. А кого тут тільки не було: іспанці, голландці, шведи, англійці, французи, індіанців різних племен, навіть представники російської імперії (зокрема й уродженець Ніжина Юрій Лисянський). 

Тож книжка має стати в пригоді не тільки спеціалістам, а й широкому колу читачів — усім, хто цікавиться історією фортифікації, військової справи та й загалом історією американського континенту», – зазначає чернігівський історик Михайло Жирохов.

Книжка містить велику кількість ілюстрацій — у ній представлені малюнки-реконструкції у виконанні автора, плани фортифікаційних споруд та історичні гравюри. Для зручності сприйняття матеріал викладено в хронологічному та географічному порядку.

Придбати книгу можна як у «Будинку книги», так і в «Інтермеццо».

Спілкувалась Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button