Культура

У Чернігівському облмуздрамтеатрі відновила роботу «Біла сцена»

Ще у 2018 році в театрі з метою створення нових ширших можливостей для реалізації сучасних творчих проєктів в експериментальному просторі були проведені масштабні роботи щодо облаштування додаткового сценічного майданчика, який і отримав назву «Біла сцена». Про це повідомила керівник літературно-драматургічної частини театру Раїса Міненко.

У грудні 2020 року на ній відбувся прем’єрний показ вистави «Саронська квітка, або Інша сторона гріха» за творами Лесі Українки, що стала дебютом на чернігівській сцені режисера Дениса Федєшова. І от 18 вересня 2022 року, коли на сході і півдні України точаться жорстокі бої, а в прикордонних регіонах щодня лунають повітряні тривоги, артисти Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка, прагнучи робити свій творчий внесок у культурне життя громади, запропонували глядачам цю філософську притчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорож до країни мрій: у драмтеатрі показали виставу для малечі

Переосмислені автором постановки біблійні сюжети спонукають кожного вибудувати власне протистояння ницим сторонам людського буття – морального виправдання будь-яких злочинів – і ствердитися на засадах загальнолюдських цінностей. Глядачі, зворушені глибоким духовним змістом вистави, натхненною грою, дружними оплесками стоячи дякували виконавцям і вітали їх квітами.

Хочеться вірити, що створена режисером і акторами нашого театру художньо-філософська оповідь про сутність суспільно-етичних взаємин знову й знову справлятиме на глядачів глибокий емоційний вплив, спонукатиме їх до роздумів над важливістю духовного розвитку особистості в сучасному світі.

Фото: Ганна Колеснікова

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button