Культура

У Чернігові академічний народний хор презентував нову програму (Фото)

Весняна музика особлива: чуттєва, радісна і, водночас, щемлива. Вона дарує надії і сподівання. Поезією весни була сповнена нова програма Академічного народного хору “Ой ти, веснонько, веснися!”.

Прем’єра проєкту відбулася 16 березня 2024 року. Про це повідомляють у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Артисти хору на чолі із заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Коцуром поєднали у програмі образи краси і гармонії, якими наповнюється душа в той час, коли оживає природа, з образами сили і звитяги українського народу, його віри і любові.

Програма “Ой ти, веснонько, веснися!” показала народні дійства, що здавен о цій порі були у традиціях українства. Прозвучали веснянки, закличні пісні, народні твори в обробці Володимира Коцура, Олександра Стадника, Анатолія Пашкевича, Григорія Верьовки, Миколи Борща, у запису Тетяни Олійник.

Із захопленням прийняли глядачі оркестрові номери колективу, по-весняному яскраві хореографічні композиції у постановці Олександра Штирьова, Віктора Войникова, Вікторії Єрмак, Надії Цюренко.
Часто слово “весна” є синонімом “радості”. Справжню радість цього дня подарувала глядачам програма Академічного народного хору “Ой ти, веснонько, веснися!”.

Ще статті по темі

Back to top button