Культура

У Чернігові презентували закладинки з афоризмами філософа Сковороди

Цьогоріч із нагоди 300-річчя з дня народження видатного українського філософа Григорія Сковороди відбувається багато різних заходів, наукових конференцій і зустрічей. Адже українці намагаються популяризувати своїх геніїв. Особливо в нинішній непростий час, коли Україна бореться з ворогом. А дії ворогів ниці та підступні, адже окупанти знищили навіть Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди в селі Сковородинівка.

Не пасе задніх у справі популяризації безцінної спадщини Григорія Сковороди і Чернігів, де також відбулася наукова конференція. Один із їїрезультатів – презентація креативних закладинок із висловами Григорія Савича в Культурно-мистецькому центрі  «Інтермеццо».

Автором проєкту є Анна Костюк із міста Любеч. Їй 13 років і навчається вона у Любецькому ліцеї у 8 класі. 

«Все почалося цієї осені, коли стартував проєкт Малої Академії Наук. Для нього треба було зробити свій мініпроєкт. Я подумала, що потрібне щось цікаве, не просто презентація чи відео. Тому й вирішено було зробити закладинки, щоб надихати інших людей. Їх усього 9», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Анна Костюк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна і тварини: в Чернігові зросла кількість бездомних собак і котів

Дівчина зробила добірку афоризмів про щастя. І не випадково, адже у філософа Сковороди була концепція «сродної праці». 

«Сродна праця» – запорука успіху та щастя. На думку видатного українського філософа й мислителя, кожна людина має займатись тією справою, до якої вона має потяг і схильність. Тоді її діяльність принесе не тільки особисте задоволення, але й суспільну користь.

Сама ж Анна надихалася афоризмом «З видимого пізнавай невидиме».  

Проєкт реалізований за наукового супроводу кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін НУ «Чернігівський колегіум ім. Т.Г. Шевченка».

Ще статті по темі

Back to top button