Культура

У Чернігові пройде зустріч із провідними українськими фантастами

Цієї неділі, 5 листопада, о 14:00 у ЦБ ім. М. М. Коцюбинського (вул. Княжа, 22) нереально-фантастична подія – зустріч із провідними українськими фантастами: Іриною Грабовською, Дар’єю Піскозуб, Павлом Дерев’янком, Андрієм Новіком.

Ірина Грабовська — авторка книг у жанрі фентезі «меча і магії» та стімпанк. Серед найвідоміших творів – дилогія «Леобург» (стімпанк з елементами альтернативної історії) та трилогія «Замок із кришталю». Перша книга «Зірки й кістки» вийшла у 2022 у видавництві «Віват». У 2023 році була опублікована друга книга — «Земля Крилатих». Сюжет трилогії ґрунтується на реальних подіях європейського середньовіччя.

Дар’я Піскозуб — авторка книг у жанрі фентезі, постапокаліпсис, міське фентезі та космоопера. У 2020 році у видавництві «Віват» вийшов дебютний роман авторки «Машина», перша частина тетралогії, яка оповідає про суспільство після зникнення цивілізації у світі, де залишився штучний інтелект. У 2023 вийшла друком друга частина тетралогії – роман «Гемма».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині продовжують працювати над нарощенням фортифікації

Разом з іншими українськими письменницями-фантастками — Наталією Довгопол, Наталією Матолінець, Іриною Грабовською та Світланою Тараторіною – Дар’я Піскозуб є співзасновницею Youtube-каналу «Фантастичні talk(s)», метою якого є промоція фантастичної літератури.

Павло Дерев’янко – автор трилогії в жанрі козацького фентезі «Літопис Сірого Ордену» («Аркан вовків», «Тенета війни», «Пісня дібров»). У 2022 році роман «Аркан вовків» отримав нагороду The Chrysalis Award від Європейського товариства наукової фантастики за найкращий дебют.

Андрій Новік – український письменник, у 2019 році вийшов дебютний роман «Останній спадок». На початку 2020 року побачила світ друга книга – «Аномалія». У 2022 у видавництві Nebo BookLab Publishing вийшов роман у жанрі темного ретрофентезі «Медельйон трьох змій».

Приходьте послухати, поспілкуватися з авторами в неформальній атмосфері та придбати книжку з автографом.

Вхід вільний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська міська ЦБС

Ще статті по темі

Back to top button