Культура

У Чернігові пройшла презентація «Фронтового Кобзаря» Шевченка

Учора у Чернігові пройшла презентація унікального і єдиного у світі творчого літературно-мистецького проєкту — «Кобзаря» Тараса Григоровича Шевченка, ілюстрованого колажами-портретами героїв російсько-української війни.

Художником і дизайнером цього креативного видання став учасник Революції Гідності та війни на Донбасі, заслужений діяч мистецтв України Сергій Пущенко, який представив свій доробок чернігівцям в обласному молодіжному центрі.

Як було наголошено, художник у перервах між боями малювував портрети своїх бойових побратимів, десятки з яких і стали прекрасними ілюстраціями до вісімсотсторінкового видання Тараса Шевченка. Окрім того, Сергій Пущенко, створюючи колажі для «Фронтового кобзаря», використав світлини бійців добробатів, воїнів Збройних Сил України, фронтових кореспондентів, постаті яких органічно поєднуються із поезіями Великого Кобзаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У село на Коропщині прибігали молоді лосі (Фотофакт)

Як було зазначено, на війні висока сила поезії Великого Кобзаря звучить по-особливому і її можна прирівняти до потужної зброї, яка принесе Україні довгоочікувану перемогу над будь-яким ворогом…

Завершився презентаційний захід молебнем в честь світлої пам’яті полеглих за незалежність нашої держави на сході України, який відправили священнослужителі Катерининського храму на чолі з його настоятелем Романом Кіником, а також сольним концертом на честь захисників Вітчизни лідера гурту «Тінь Сонця» Сергія Василюка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відділ інформаційного забезпечення

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Ще статті по темі

Back to top button