Культура

У Чернігові відкрилася XR-виставка «Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда»

У Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових на першому поверсі організовано XR-виставку «Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда», про оформлення якої подбали працівниці відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.

Ця унікальна інноваційна виставка розроблена спеціально задля протидії російській пропаганді з метою підвищення рівня обізнаності й медіаграмотності в суспільстві. Вона докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне – показує, до чого це може призвести, на прикладах війни. Виставка поєднує знайомий усім формат постерів з новітніми технологіями. Тридцять плакатів, представлених тут, були створені з використанням штучного інтелекту шляхом аналізу великого масиву даних на задану тему.

Завдяки додатку edAR усі переваги 3D, AR і VR-досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні встановили скейт-майданчик для дітей та підлітків (Фото)

Як це працює?

* Встанови додаток (через APP STORE або PLAY MARKET)

* Обери мову (українська або англійська) та цікаву для себе виставку.

* Наведи смартфон на постери. Скануй зображення, дивись, як вони оживають, встановлюй 3d моделі, відкривай портали 360.

Увага! Ваш девайс має підтримувати функцію доповненої реальності! Коли ж ні – в додатку доступні фото, відео й тексти, які пояснюють, що зашифровано під тією чи іншою ілюстрацією.

Додаток edAR розробили ГО «Європейський Інститут Чорнобиля» у партнерстві з ініціативою «НотаЄнота» в межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Виставка організована у межах Глобального тижня інформаційної та медійної грамотності, який триватиме з 24 до 31 жовтня. Цьогоріч його співорганізаторами виступають ЮНЕСКО та уряд Хашимітського Королівства Йорданія. Тема 2023 року – «Медійна та інформаційна грамотність у цифровому просторі».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button