Культура

Чернігівцям представили самобутні фотомиті Сергія Тарабари (Фото)

24 квітня в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки світлин «Самобутні фотомиті Сергія Тарабари» чернігівського фотографа, члена міських фотоклубів «Чернігів» та «Прекрасне поруч», кандидата в члени Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.

Сергій Васильович Тарабара народився 21 лютого 1961 року в місті Новгород-Сіверський. Фотографією почав займатись з 15 років. Відтоді це стало захопленням на все життя. Після закінчення інституту працював учителем у Київській області, але, крім основної роботи, досить активно займався фотографічною діяльністю. Cпівпрацював із районною газетою, був її громадським фотокореспондентом. Захопив фотосправою і своїх учнів, організувавши дитячу фотокіностудію. Митець пишається тим, що його учні вигравали обласні змагання юних фотоаматорів, представляли область на республіканських змаганнях, мали нагороди та були учасниками всесоюзних виставок дитячої фотографії. Студія кілька років поспіль була учасником престижного Міжреспубліканського дитячого конкурсного кругового обміну, маючи змогу спілкуватися з кращими дитячими фотостудіями Радянського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці лікарні відкрилася виставка

Із 1990 року Сергій Тарабара проживає в Чернігові та продовжує активне творче життя. Він є членом міських фотоклубів «Чернігів» та «Прекрасне поруч», організовує клубні заходи та фотовиставки. Учасник міських, обласних, всеукраїнських і міжнародних виставок у Чернігові, Новгород-Сіверському, Києві, Мінську. Має нагороди фотоконкурсів різного рівня – від місцевих до міжнародних. Автор персональних виставок у Чернігові та Новгород-Сіверському.

Секретар Чернігівської обласної організації НСФХУ Інна Буглак зазначила, що їй подобається класичний підхід до фотографії, яким користується пан Сергій.

Віктор Кошмал, член ЧОО НСФХУ та Асоціації спортивних журналістів України, наголосив, що Сергій Тарабара – фотограф, який закоханий у свій край: за допомогою своїх робіт він дарує красу і добро людям.

Чернігівський фотограф і мистецтвознавець Віктор Величко зазначив, що Сергій Тарабара – цікавий митець зі своєрідним та унікальним поглядом на світ, а ця виставка – серйозний крок до вступу до Національної спілки фотохудожників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриваємо нові імена: виставка студії «Колібрі»

Тетяна Тимошенко, чернігівська художниця та поетеса, член ЧНАОХ «Деснянська палітра» подарувала фотографу «Букети слів» – власну барвисту та витончену поезію.

Чернігівська фотомисткиня, член міського фотоклубу «Прекрасне поруч» Ірина Василинчук розповіла, що Сергій Тарабара не тільки талановитий фотограф, а ще й чудовий поет та організатор.

Микола Приходько, активний дописувач і патрульний українського сектору Вікіпедії, подякував фотографу за співпрацю, відзначивши, що багато живописних світлин вже розміщуються на просторах Вільної Енциклопедії.

Сергій Тарабара вважає, що фотохудожник – це не професія і не хобі. За його словами, фотохудожник – це поклик душі. Він ділиться своїми емоціями, що зупинив фотокамерою та переніс на світлини. Впіймавши та зупинивши мить радості, любові чи смутку, митець пропонує поглянути на світ його очима та душею.

Цікаві світлини, представлені на виставці, обов’язково знайдуть відгук у жителів та гостей міста, які завітають на виставку.

Ще статті по темі

Back to top button