Культура

У філармонії відзвучав «Концерт кохання» (Фото)

Твори Якоба де Гаана вже стали класичними стандартами для духових оркестрів в усьому світі. Символічно, що саме з його “Концерту кохання” розпочав свою програму 8 лютого 2019 року Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії імені Богдана Хмельницького Анатолія Ткачука. Тема кохання стала лейтмотивом програми, яку провела лауреат міжнародних конкурсів Інна Василенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про іспанські гастролі чернігівських митців та атмосферу ейфорії

У концерті прозвучали інструментальні композиції українських та зарубіжних авторів — як написані саме для духового оркестру, так і аранжировані для нього: “Палладіо” Карла Дженкінса, “Квандо, квандо, квандо” Тоні Реніса, “Місячний танок” Вена Моррісона, “Від всього серця” Джорджі Маркса, “Українське попурі” Степана Єднака, авторські твори Анатолія Ткачука — “Українська фантазія”, “Молодість” та багато інших композицій, в тому числі неповторна “Токката і фуга ре мінор” Йоганна Себастьяна Баха.

Традиційно у концерті духового оркестру обласного філармонійного центру взяли участь вокалісти — лауреати міжнародних конкурсів Марина Коваленко і Андрій Рекун. У їх виконанні прозвучали такі відомі пісні як “О, Марі” Ельміро де Капуа і Вітторіо Руссо, “Чорна гора” Валерія Гонтарського, “Тече вода” Ігоря Поклада на вірші Юрія Рибчинського та інші твори.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button