Культура

У художньому музеї спробували оживити картини (Фото)

Художній музей імені Ґалаґана реалізовує нову онлайн-ініціативу «Мода в образотворчому мистецтві».

Тож разом із партнерами – театром мод AM THEATER MODELS Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування під керівництвом Марини Гойденко, а також фотографом @Andrey Derzkiy – спробували відтворити жіночі картинні образи, «оживляючи їх» і таким чином наближаючи до глядача. Про це йдеться в дописі музею у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медаллю «За служіння мистецтву» нагороджена сіверська викладачка музики

Важливим етапом реалізації задуму організатори вважають віднайдення візуальної схожості моделі з образом з портрета та його «приміряння» чи обігравання: повторення пози, жестів, вбрання в його загальних рисах. Ця практика потребує концентрації уваги на деталях, що переважно залишаються непоміченими: зачіски, прикраси, фасони вбрання, фактура тканини.

Над втіленням проєкту працювали майстри та учні училища – візажисти, стилісти та перукарі-модельєри: Тетяна Моксунова, Ліза Кибалюк, Христина Яковлєва, Н.В. Нечаєва, Карина Даценко, Лілія Карпухіна, Алла Томилко, Олена Соломатіна.

Образи «приміряли» моделі Влада Залюбовська, Анна та Ольга Спутай, Анастасія Астапенко, Софія Муравейник, Анна Ісмаїлова, Тетяна Манойло. Ідея належить Світлані Демченко.

Фото Художнього музею імені Ґалаґана

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button