ВійнаКультура

Цікава знахідка у Чернігові: у руїнах розбомбленої школи знайшли вцілілу цінну картину

Робота — досить давня, авторства знаного українського художника Володимира Подлевського,  про радісну знахідку повідомив сам автор картини у соцмережах.

«Добра новина!!! Мені написав пан Андрій з м.Чернігова, що знайшов в руїнах 21-ї школи мою працю » Молодиці» ,1992, 90х75см. Я щасливий, що україночки живі). Україна переможе!!! Взагалі, було зруйновано в Чернігові біля 60 шкіл і дитячих садків!», — написав Подлевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як звучить Чернігів: акустика храмів, фамільне піаніно Онуки та звуки вулиць (Відео)

Довідково:

Володимир Подлевський народився 11 жовтня 1960 в місті Андрушівці у Житомирській області. У 1985 закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. Член Національної Спілки художників України.    

Працює і виставляється в техніці станкового живопису і левкасу. Учасник всеукраїнських, зарубіжних, міжнародних виставок та фестивалів. Протягом 1990-2014 років провів понад 30 персональних виставок в Україні та світі.

Його роботи зберігаються в обласних художніх музеях Києва, Харкова, Донецька, Чернігова, у краєзнавчих музеях Житомира і Полтави, в колекції Українського інституту сучасного мистецтва та Українського Національного музею в Чикаго, в Університеті наук і мистецтв Чикаго (Оклахома, США), у приватних колекціях в Україні та за кордоном. Варто зауважити, що картини майстра також вдало експонуються і продаються кордоном, по ціні доволі недешеві.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Час Чернігівський

Ще статті по темі

Back to top button