Культура

У корюківському музеї вшанували видатного земляка – Василя Устименка

18 січня виповнилося 85 років від дня народження Устименка Василя Євдокимовича – уродженця села Жукля, українського журналіста і краєзнавця, який помер у квітні 2020 року.

Василь Устименко був автором, співавтором і упорядником понад 20 книг з історії Чернігівського краю, одним з фундаторів Служби спеціального фельд’єгерського зв’язку України, держслужбовцем 2-го рангу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські бандури «Плеяда» презентують у Латвії (Фото)

Наш земляк мав активну життєву і громадську позицію, з 1999 року очолював Корюківське регіональне відділення Чернігівського земляцтва в Києві, був членом редакційної колегії календарів-щорічників Чернігівського земляцтва та газети «Отчий поріг». Був лауреатом премій імені Михайла Коцюбинського та Дмитра Яворницького, народним послом України, членом Товариства «Інтелект нації», генерал-майором внутрішньої служби України у відставці.

Днями в історичному музеї згадували життєвий і творчий шлях непересічної людини, яка залишила про себе теплі спогади у всіх, хто його знав. Про видатного вихідця з Корюківщини, який через усе своє життя проніс щиру любов до малої Батьківщини, сьогодні говорили його рідні, представники земляцтва, жуклянці та корюківці, яких звела доля з Василем Євдокимовичем, презентували його книги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button