Культура

У Корюківці влаштували посиденьки по-мумітрольськи (Фото)

Шанувальники історій про мумі-тролів і маленькі ласуни, які ще не знайомі з цими героями казок фінської письменниці Туве Янссон, зібралися в Корюківській публічній бібліотеці на смачненькі посиденьки «Млинці по-мумітрольськи».

Ще у фойє бібліотеки можна було відчути аромати духмяного чаю, запашного меду та домашніх млинців. Гаслом дня стала фраза мумі-троля: «Той, хто їсть млинці з варенням, не може бути таким уже страшно небезпечним». І це правда! Адже мумі-тролі – це не просто національне надбання Фінляндії, але й улюблені літературні герої дітей і дорослих у всьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріотичний солом’яний ведмедик уже пів року радує жителів і гостей Гончарівської громади (Фото)

Окрім знайомства з творчістю Туве Янссон присутні залюбки позмагалися у різних конкурсах. Вигадували кумедні рецепти млинців. Вправно передавали одне одному оладки на пательні. Адже єдиний правильний спосіб споживати оладки по-мумітрольськи – це хапати їх просто з пательні. А найзапеклішим і найдотепнішим виявився конкурс «Млинцеві перегони».

Літературні й гастрономічні знання учасники заходу закріпили смачними млинцями. Бібліотекарі підготували справжнісіньке мумітрольське частування, яке, напевно, схвалила б сама мумі-мама.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – Корюківська публічна бібліотека

Ще статті по темі

Back to top button