Культура

У Ніжині відкрилась виставка різбяра (Фото)

У художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею 30 серпня відбулась презентація виставки творчих робіт ніжинського майстра Сергія Святного. Захід також був приурочений до ювілею – 60-річчя різьбяра.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

Довідка. Сергій Олексійович Святний – ніжинський майстер з різьблення по дереву, який творить у жанрі народної іграшки, музичних інструментів та традиційного чернігівського посуду. З самого дитинства серйозно займається різьбленням. Вирізати з дерева фігурки тварин і людей навчився від батька, після чого самостійно вивчав особливості художньої обробки дерева і дерев`яної іграшки з книг та від інших майстрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці Короленка презентували виставку архівних документів

З 1993 Сергій Олексійович став членом національної спілки народних майстрів України.  Також є одним із засновників містечка майстрів на традиційному Покровському ярмарку.

Цього дня у виставкому залі було представлено безліч виробів різьбяра, створених  з дерева, які зацікавили як дітей, так і дорослих.

Ознайомитись з експонатами нової виставки, а також привітати ювіляра прийшла його сім`я, рідні та друзі та чиновники.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Хоть одна приятная статья о позитиве.Не оскудела ещё земля украинская мастерами резчиками и это радует.Правда многих это не заинтересует. Нас приучают к скандалам дерибанам ,бизнесу убийствам,грабежам,предательству и безразличию.И преподносится как это норма ,сопливо плаксивой интонацией ведущих дебильно — новостных каналов.Уроды у власти и их прислужники, грабящие недострану,просто герои А созидать,это для лохов Печально. Сергей Алексеевич,Вы молодец,так держать и не обращать внимание на всю эту вакханалию.

Back to top button