Культура

У Ніжинському музеї з’явиться новий експонат

«Таксидермічні колекції відділів природи – це один зі способів вивчення видового різноманіття краю. Вони дають уяву про красу природи, спонукають до спостереження, вивчення, а отже, і до збереження. Відвідувач відділу повинен відчути захоплення від представлених експонатів, а значить і інтерес до живих об’єктів», – зазначила Лариса Тарасенко, завідувач відділу «Природа Приостер’я» НКМ ім.І.Спаського.

Також вона розповіла, що 9 вересня до нас завітали гості з Києва. Сім’я Єргакових відвідала чимало музеїв, та експозиція відділу «Природа Приостер’я» справила на них приємні враження. Вони відзначили майстерно виготовлені експонати, побачили професіоналізм і відчули любов у кожному куточку новоствореної експозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймолодший музей Ніжина презентував власний буклет та унікальні експонати

«Відвідувачі Єргакови надали допомогу в розмірі 500 гривень (це вперше та несподівано, для відділу необхідно). Вони не хотіли називати прізвища, не призначали мету витрат. Але я пообіцяла, що наступного приїзду вони побачать новий експонат – маленького барвистого птаха рибалочку, якого ми придбаємо за їхні кошти», — розповіла Лариса Тарасенко.

«Візитівка» птаха – його оперення. Селиться рибалочка на схилах порослих берегів річок із чистою водою та з рибними місцями. Птах може стрімко літати (швидкість може сягати до 80 км/год), а може зависати у повітрі, а може й пірнати, бо зловити рибку – нелегка справа.

Джерело:Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button