Культура

У Сокиринцях відбувся VII Всеукраїнський фестиваль кобзарського мистецтва «Вересаєве свято» (Фото)

Понад 200 бандуристів з усієї України 16 червня 2018 року взяли участь у VII Всеукраїнському фестивалі кобзарського мистецтва «Вересаєве свято», який традиційно проходить у Сокиринцях, що на Срібнянщині, і продовжує кращі традиції українського кобзарства.

Сюди, де знайшов свій останній прихисток і вічний спокій уродженець Чернігівської землі, знаний в усьому світі сліпий музикант Остап Вересай, з’їхалися творчі колективи та виконавці з Києва, Запоріжжя, Дрогобича, Охтирки, Сум, Рівного, Чернігова, Прилук, Ніжина, Талалаївки, Срібніного і, звісно ж, із Сокиринців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ChAC» – Чернігів створює новий креативний фестиваль вихідного дня

Чернігівщину на фестивалі представляли 27 творчих колективів і солістів. Традиційно представницьким вигляд мала делегація музикантів і виконавців Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. У яскравому дійстві на подвір’ї колишнього маєтку меценатів Галаганів – родини, яка багато років опікувалася долею народного музиканта – перед учасниками свята виступили: капела бандуристів ім. Остапа Вересая Обласного філармонійного центру (керівники – заслужена артистка України Раїса Борщ і заслужений працівник культури України Микола Борщ), заслужений артист України Сергій Сулімовський і балетна група академічного народного хору Обласного філармонійного центру (художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур, балетмейстер – Віктор Войніков).

Справжніми окрасами фестивалю стали велелюдний флешмоб, під час якого не лише артисти, а й гості фестивалю спільно виконали безсмертний твір Великого Кобзаря Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», та виступ зведеної капели бандуристів у складі Національної заслуженої капели бандуристів України імені Георгія Майбороди, капели бандуристів імені О. Вересая Обласного філармонійного центру, зразкового ансамблю бандуристів «Соколики» дитячої музичної школи №1 міста Чернігова, народних аматорських капел бандуристів міста Бахмач і міста Прилуки, Срібнянської чоловічої капели.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині пройшов кольоровий фестиваль

У рамках фестивалю, крім музичних, відбувалася також і низка інших подій, мета яких – познайомити приїжджих учасників фестивалю і його гостей з історією та традиціями Чернігово-Сіверщини. На центральному майдані Сокиринців відкрилося «Містечко майстрів», розгорнулася виставка народної творчості, презентація «Чернігівщина туристична – 2018» та експозиція підприємств територіальних громад Срібнянського району. Відбулася екскурсія парковою алеєю до Палацу Галаганів тощо.

На згадку про участь у VII Всеукраїнському фестивалі кобзарського мистецтва «Вересаєве свято» його учасники отримали пам`ятні дипломи.

Джерело: прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Фоторепортаж: «Срібнянщина» 

Ще статті по темі

Back to top button