Культура

У світ вийшла книга пам’яті загиблих радульців (Фото)

Днями у Чернігівській ОУНБ імені В. Г. Короленка презентували  «Книгу пам’яті селища Радуль Ріпкинського району Чернігівської області».

Про це ЧEline повідомили представники бібліотеки.

Видання, що присвячене світлій пам’яті радульців, які загинули на фронтах Другої Світової війни та в локальних військових конфліктах ХХ ст., представив автор-упорядник, дослідник з Києва Олександр Асадчев. Він наголосив, що поштовхом до створення мартирологу стало розуміння, що й досі в тіні історії напівзабутими залишаються тисячі імен воїнів- земляків, які полягли в бою чи й до тепер вважаються зниклими безвісти.

У книзі є і короткий історичний нарис про селище Радуль, що містить інформацію, якої немає в друкованих джерелах або вона знаходиться у виданнях, що маловідомі широкому загалу.

Серед перших читачів «Книги пам’яті селища Радуль Ріпкинського району Чернігівської області» був доктор історичних наук, професор Микола Бойко. У своєму виступі він віддав належне автору-упоряднику книги за велику любов до рідного краю та відзначив, що не будучи професійним письменником чи істориком, той взяв на себе сміливість підготувати це видання.

Ще статті по темі

Back to top button