Культура

Укравтодор у процесі «Великого будівництва» подбає про відновлення мозаїчних транспортних зупинок

Крім відновлення мережі доріг, Укравтодор у процесі реалізації програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» одночасно приділяє увагу розвитку та відновленню придорожньої інфраструктури. Одним із напрямів є збереження та відновлення об’єктів придорожньої культурної спадщини, зокрема зупинок громадського транспорту, прикрашених мозаїкою. Про новий проєкт у Facebook розповів голова Укравтодору Олександр Кубраков.

«У планах на цей рік — системний розвиток придорожньої інфраструктури. Тривалий час це питання просто ігнорувалося — як наслідок, велика частина дійсно цінних об’єктів, зокрема зупинкових комплексів і автопавільйонів, перейшла в аварійний стан і становить небезпеку для пасажирів», – пише Кубраков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перформанси, екскурсії та «Монументальний сад»: у Чернігові стартував фестиваль «Перезавантаження» (Відео)

Укравтодор уже почав формування бази придорожніх об’єктів, що становлять культурну цінність. Кубраков просить долучитися до цього процесу також місцеве населення. Інформацію про такі об’єкти можна надсилати на адресу електронної пошти: [email protected].

«На основі цього переліку за моїм підписом буде сформоване окреме доручення для обласних Служб автомобільних доріг. Воно вимагатиме враховувати культурне значення об’єктів придорожньої інфраструктури під час планування та реалізації дорожніх проєктів. Також цей процес контролюватиме V секція», – пояснив голова Укравтодору.

Оскільки не всі об’єкти через їхній незадовільний технічний стан вдасться зберегти або відновити, паралельно ведеться розроблення проєктів будівництва нових придорожніх комплексів. Прийом проєктних заявок Укравтодор почав ще в грудні минулого року, і він все ще триває. Подробиці можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/3eGBlhp.

Проєкти, що надійдуть, візьмуть участь у конкурсі, переможці якого будуть відібрані для реалізації проєктів у масштабах усієї України.

Планується також внести придорожні комплекси, що становлять культурну цінність, до програми «Велика реставрація» і таким чином підвищити туристичний потенціал України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button