Культура

Українська письменниця з Італії презентувала в Чернігові книжку

У чернігівській школі № 34 свою нову (вже шосту!) книжку казок для дітей «Як стати справжнім чарівником» презентувала знана письменниця з сонячної Італії Людмила Шутько. Представив шляхетну гостю перекладач та упорядник усіх її чудових і яскравих книжок Сергій Дзюба.

Раніше побачили світ і стали досить популярними в Україні та Італії книги дивовижних казок сеньйори Людмили «Закон радості», «Гуртожиток у лісі», «Чи є душа у дерева?», «Як подружитися з часом?» і «Як птахи пастуха князем зробили», котрі дуже подобаються не лише дітлахам, а й дорослим. Усі книги – дуже ошатні, адже на кожній сторінці – прекрасні кольорові ілюстрації відомої української художниці Марини Скоробагатько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшла книга про футбол Менщини

Нова книжка, на мою думку, найкрасивіша, – авторка, мов Шахерезада, захоплююче й дотепно розповідає казки з усього світу, а художниця зуміла створити такі вражаючі малюнки, що нову книжку хочеться тримати в руках. До того ж, письменниця буквально з першої сторінки ділиться неймовірними секретами – навчає, як же стати справжнім чарівником! Усього таких казок – аж сімнадцять: українська, іспанська, індійська, португальська, в’єтнамська, англійська, італійська, болгарська, білоруська, казахська, аварська… Вони – дуже різні, однак об’єднані великою любов’ю до дітей, людяністю, мудрістю. «Читаючи такі книжки, діти виростуть хорошими, розумними і небайдужими людьми, – наголосив Сергій Дзюба. – Тому твори Людмили Шутько потрібно популяризувати в Україні, Італії та багатьох інших державах».

Допитливі учні 5-Б класу, які дружно прийшли на презентацію зі своєю вчителькою Іриною Мугою, підготували багато відгуків на прочитані казки сеньйори Людмили, котрі одразу ж стали їхніми улюбленими, та намалювали десятки чудових, зворушливих малюнків; а одна обдарована дитина створила велику картину, якою розчулена авторка пообіцяла прикрасити власну оселю.

Ведуча та організатор презентації – завідувач бібліотеки школи № 34 Наталія Білюк підготувала вікторину за мотивами цих казок, і дітлахи досить легко та кмітливо відповіли на всі її запитання, – відчувається, що прочитане вони запам’ятають надовго, а така зустріч із гостею-чарівницею з Італії стане для них дійсно незабутньою.

Наприкінці Президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, редактор газети «Чернігівщина: новини і оголошення», письменник, журналіст і перекладач Сергій Дзюба вручив Людмилі Шутько нагороди – почесний диплом цьогорічного лауреата Міжнародної літературної премії ім. Генріха Бьолля (Нобелівського лауреата, видатного німецького прозаїка) та відзнаку Всеукраїнського літературного фестивалю-конкурсу в місті Дніпро, які авторка отримала за її хороші книжки.

Джерело: Українська літературна газета

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button