ВійнаКультура

«Нескорені міста-герої»: в Чернігові презентували всеукраїнський мистецький проєкт (Фото)

На всеукраїнській виставці «Нескорені міста-герої» представлені твори близько 30 авторів – художників, фотохудожників та поетів з різних регіонів України, які працюють в різних техніках та відображають власне бачення російсько-української війни.

Перша виставка в рамках проєкту відбулась у травні 2022 року та була присвячена місту Маріуполь. Надалі відбулись виставки на честь Кривого Рога, Харкова та Миколаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Боротьба нескорених»: на Чернігівщині презентували унікальну книгу про війну (Відео)

Сьогодні ж виставку, присвячену місту-герою Чернігову відкрили у музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт».

«Виставкова діяльність є однією із найважливіших наших місій задля того, щоб показати всьому світові нашу культуру та національну ідентичність. Після 24 лютого життя поділилося на  «до» та «після». Чернігів фактично прийняв удар, закривши собою столицю. Цей проєкт присвячений світлій пам’яті всіх, хто віддав життя за Україну. Цей проєкт – присвята нашій майбутній перемозі», – зазначив голова Національної спілки художників України Костянтин Чернявський.

«Ця виставка покликана нагадати про те, в який час ми живемо. Культура – це теж зброя, яка наразі дуже потрібна», – наголосила голова обласної ради Олена Дмитренко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button