Культура

Українська та шведська режисерки реалізують у Чернігові унікальний проект – долучайтеся

Хореограф і режисер Емма Ріббінг зі Швеції покаже в Чернігові виставу для дітей і проведе майстер-клас зі створення розвивальних проектів для дітей від 2-х років.

Емма Ріббінг приїде до України на запрошення Тетяни Янко, театрального режисера та засновника громадської організації «Театр «23», що працює в Чернігові вже 11 років.

«Я багато подорожувала й зрозуміла, що маємо чого навчитись, бо вистави, що створюють для дітей цього віку в Європі, – неперевершені! Англія, Ірландія, Швеція та Данія – це, напевно, ті країни, які, безумовно, вкладають багато в розвиток дитини, піклуючись про майбутнє. Хотілось би таку увагу приділяти й нашим дітям, розвивати їхній емоційний ряд та інтелект, слух і світосприйняття», – говорить Тетяна Янко.

У Чернігові шведська режисерка покаже виставу «Rumbles with Bugaku» для діток від 2,5 до 5 років, що побудована на рухах та звуках, і показує, як рух, музика і ритм можуть стати креативними інструментами для розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Головне – робити те, що тебе надихає, – художній керівник Театру23 Тетяна Янко

Також Тетяна Янко разом із Еммою Ріббінг проведуть майстер-клас «Суперціль людини», на якому режисери, перфомери та хореографи з різних куточків України зможуть ознайомитись з техніками, що їх застосовують шведські митці для досягнення дивовижно цікавих, розвивальних і пізнавальних пластичних дитячих вистав.

Виставу та майстер-клас заплановано на 16-20 числа травня.

Тетяну Янко й акторів і волонтерів «Театру «23», на яких лежатиме частина організаційних питань під час перебування Емми в Україні, підтримує Шведське посольство в Україні. Проте, аби реалізувати проект, потрібне фінансування.

​«Нам потрібно 18 000 гривень, аби сплатити гонорар для Емми за її час та знання, якими вона буде ділитись з нами, та аби покрити витрати, пов’язані з її перебуванням в Україні. Все просто: діти – це наше майбутнє! І все, що ми будемо вкладати в них у віці від 2 до 5 років, потім буде відображено в їхньому дорослому житті та в Україні загалом. Підтримайте своїми фінансами проект нашої освіти заради нашого майбутнього», – звертається до небайдужих чернігівська режисерка.

Подробиці, як можна підтримати проект, за посиланням.

Ще статті по темі

Back to top button