Культура

«Феєрверк емоцій»: у філармонії представили оновлену програму “Йоганн Штраус та інші” (Фото)

Чернігівські любителі музики 26 січня 2020 року отримали звичний, але від того ще більш приємний зимовий подарунок. Оновлену програму “Йоганн Штраус та інші” на сцені обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм представив Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

Музику Йоганна Штрауса (сина) недарма часто називають “феєрверком емоцій”. За життя він написав близько п’ятисот творів в жанрі танцювальної музики. А для того, щоб глядачі відчули цю музику в усій її повноті, артисти симфонічного оркестру на чолі з головним диригентом перетворили програму “Йоганн Штраус та інші” на справжню виставу.

У концерті прозвучали вальси, польки, галопи, марші великого австрійського композитора, в тому числі, “Вальс скарбів”, “Свято квітів”, “Марш Наполеона”, “Весняні голоси”, “Казки віденського лісу”. Крім творів Йоганна Штрауса, у програму увійшли композиції Йозефа Штрауса, Франца фон Зуппе, Шарля Гуно, Жака Оффенбаха, Едуарда Штрауса.

Учасницею концерту “Йоганн Штраус та інші” стала відома українська співачка і педагог, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Маіна Валеніс. Її гастрольна діяльність нині охоплює майже всю Європу, Китай; вона є солісткою міжнародного проекту Euro Venus Philharmonic. Її учні — вихованці школи “Valenis_Entreprise” — виступають на різноманітних концертних майданчиках.

У програмі “Йоганн Штраус та інші” фантастичний за силою і красою голос Маіни Валеніс, зокрема, в арії Анніни з оперети “Ніч в Венеції” Йоганна Штрауса, арії Олімпії з опери “Казки Гофмана” Жака Оффенбаха взяв глядачів у полон. Неповторне сопрано співачки, справжній артистизм викликали щире захоплення чернігівської публіки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button