Культура

Вечори класичної музики: у Чернігові симфонічний оркестр виконав один з найпопулярніший концертів  Моцарта

Вчора, 2 серпня, нову програму з творів великого австрійського композитора виконав Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

У першому відділенні програми «Вечір з музикою Моцарта» прозвучав Концерт для фортепіано з оркестром №17 соль мажор (солістка — Ольга Шадріна). Твір був написаний у 1784 році. Фахівці відзначають надзвичайну музичну виразність Концерту №17, завдяки чому він став одним з найпопулярніших концертів автора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінений VIN-код, свідоцтво з ознаками підробки та мотоцикл без номерного знаку: у Чернігові викрили порушника

Друге відділення стало продовженням нового мистецького проєкту оркестру “Філармонія” “Симфонія тривалістю в життя”, в якому оркестр протягом концертного сезону планує виконати всі симфонії Моцарта.

Прозвучали симфонії 9, 10 і 11, написані на початку 70-х років XVIII сторіччя — у той час юному композитору було 13-14 років.

Вже в серпні Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” планує презентувати свою нову концертну програму з творів Гайдна. Слідкуйте за анонсами!

Джерело: пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button