Культура

Війна дитячими очима, підліткове кохання та історія святої: «батл» книг письменниці з Чернігівщини

Український інститут книги реалізовує проєкт, спрямований на випуск книжкової продукції за пріоритетними тематичними напрямами. Нині триває етап громадського голосування за книги, які можуть бути надруковані за державною програмою.

Нині маємо нагоду своїми голосами підтримати  ніжинську письменницю Тетяну Винник. 

«Мої три книги пройшли технічний відбір, тепер потрібно, аби вони набрали потрібну кількість голосів, щоб їх обрали для видання за державною програмою.

Книги, які прошу підтримати: «Смарагда Ніжинська» (шрифт 024-2) про Ніжинську святу, яка багато зробила для просвітництва Чернігівщини, культивувала духовність і милосердя, яку не зламали навіть катування, ні поневіряння.

Друга книга ( шрифт 024-3) «Моя мама схожа на Саскію», головна героїня якої дівчинка — підліток, котра зазнає булінгу в школі, маминого нерозуміння, переживає перше кохання, але долає всі труднощі і змушує всіх себе поважати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благодійна ініціатива на підтримку ЗСУ: відома письменниця з Чернігівщини влаштувала розпродаж книжок

Третя книжка «Місто на вікні» ( шрифт 013-1),  у якій розповідається про досвід війни очима двох братів. Одного разу в їхнє красиве і спокійне місто увірвалася війна. Тато пішов на фронт, а діти дивилися у вікно на своє колись прекрасне і світле місто, по дорогах якого тепер снували танки, а над ними літали гелікоптери. І лише троянда, яку батько посадив на день народження одного з хлопчиків, видавала настрій дітей, нагадуючи про тата. Проте багато змінюється, коли діти, програючи свій травматичний досвід, знаходять вихід із важкої психологічної травми за допомогою творчості. Вони починають малювати місто своєї мрії — спокійне і світле, як колись. Місто щасливих людей», — у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Тетяна Винник.

Для голосування потрібно перейти за посиланням Проєкти, спрямовані на випуск книжкової продукції за пріоритетними тематичними напрямами: Громадське голосування і заповнити гугл-форму, зазначивши шрифт книжки, за яку голосуєте. Кожна книжка вимагає окремого голосування. Між тим, баритися не варто, адже голосування триватиме до 29 червня. Тож часу залишилося дуже мало.

Надалі на книги авторів, які наберуть найбільше голосів, очікують наступні конкурсні етапи.

Загалом на мистецький конкурс було подано 308 проєктів від 90 заявників.

Підтримаймо письменницю з Ніжина Тетяну Винник!

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button