Культура

Всесвітньо відомий чоловічий хор із швейцарського Базеля з успіхом виступив у Чернігові (Фото)

Концерт хору «Männerstimmen Basel» (диригент та музичний директор Олівер Рудін) відбувся у Чернігові 18 жовтня 2018 року в рамках гастрольного турне Литвою, Білоруссю та Україною за підтримки посольства Швейцарської конфедерації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концерт академічного симфонічного оркестру «Філармонія» зібрав аншлаг

Колектив, якому в 2018-му виповнилося 10 років, шанувальникам хорового співу представив програму під назвою «Герої», її він присвятив великим майстрам німецького романтизму. Цей напрям у філософії та мистецтві німецькомовних країн з`явився ще наприкінці XVIII століття і характеризується прагненням до духовного розкріпачення, яскравою емоційністю, звеличенням і героїзацією минулого свого народу. Головна частина виконаної в Чернігові програми складалася з двох кантат: «Рінальдо» Йоганеса Брамса та «Леонідас» Макса Бруха, що є показовим прикладом класичного героїзму.

Чернігівські слухачі гідно зустріли хористів і довго не відпускали їх зі сцени, викликаючи на біс.

Координатор культурних програм посольства Швейцарської конфедерації в Україні Оксана Корніцька подякувала глядачам за теплий прийом і висловила вдячність Чернігівському обласному філармонійному центру фестивалів та концертних програм і, зокрема, Академічному симфонічному оркестру «Філармонія» за сприяння в проведенні концерту в Чернігові.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button