Культура

Збірник наукових праць з матеріалами конференцій видали в Чернігові

Напередодні Дня працівника культури та дня вшанування Преподобного Нестора-літописця 7 листопада  Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана запросив своїх колег з бібліотек та музеїв міста Чернігова  на презентацію збірника наукових статей «ART MUSEUM: МИНУЛЕ І СЬОГОДЕННЯ».

Збірник укладено за матеріалами науково-практичного семінару «Народне мистецтво і традиційна культура Чернігівщини у працях Є.Г.Спаської» та Всеукраїнської наукової конференції «Роль мистецьких осередків у розвитку культури». Статті, що увійшли до нього висвітлюють актуальні питання розвитку вітчизняного мистецтва. Видання адресовано широкому колу шанувальників мистецтва і культури.

Викликало зацікавлення у присутніх представлення завідуючими відділами  науково-реставраційної, дослідної, освітньої роботи нашого закладу.

Музей активно співпрацює з науковими установами та навчальними закладами: Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Рильського НАН України, Національний науково-дослідний реставраційний центр України, Національний університет «Чернігівський колегіум», Чернігівський національний політехнічний університет, Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Наразі  разом з кафедрою філософії та культурології Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка та Громадською організацією Міський молодіжний центр «ЖМЕНЯ» працюємо над підготовкою Всеукраїнської міжпредметної науково-практичної конференції «Роль мистецтва в духовних, соціальних та педагогічних комунікаціях:  історичний та сучасний вимір», яка відбудеться 8-9 грудня 2017 року.

Наукові співробітники своєю працею підтверджують, що музей є науково-дослідною установою, який  не тільки зберігає, але й вивчає культурні цінності. Наукові розвідки необхідні не тільки у процесі їх популяризації, а й створенні цілісної картини розвитку вітчизняної культури, мистецтва, науки.

Джерело: Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана

Ще статті по темі

Back to top button