Культура

Жителі Козельця першими побачать фільм «Казка про гроші»

Козелець очікує приємна новина. 16 січня о 17 годині в кінотеатрі «Ювілейний» відбудеться допрем’єрний показ фільму «Казка про гроші».

Найхарактерніше, що режисером даної стрічки є уродженка Козельця Олеся Моргунець — Ісаєнко. Головну роль зіграв її чоловік Андрій Ісаєнко , який нещодавно знявся в одній з головних ролей в фільмі «Кіборги».

Проект фільму став одним із переможців Другого конкурсного відбору Держкіно: він отримав державну фінансову підтримку розміром 11 911,3 тис. грн. Це 100% вартості виробництва. За останні 5 років це єдина повнометражна стрічка, знята на кіностудії ім. Довженка. Зйомки «Казки про гроші» проходили в Києві та в Національному музеї народної архітектури і побуту в Пирогово.

Фільм отримав приз від Академії Індійського кінофестивалю (ICFF) та відзнаку журі за «Особливий фільм».

«Фільм знятий за мотивами повісті «Йом Кіпур» українського письменника Володимира Короленка. Сам письменник, журналіст та публіцист з Житомира козацького роду, добре знався на українських казках, легендах і побуті того часу. Ця безсмертна класика нашого співвітчизника, питання в якій дотепер актуальні, буде цікава як сучасним підліткам, так і їхнім батькам», – зазначила режисерка фільму Олеся Моргунець.

Джерело: Козелецька селищна рада

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button