Новини

Держспоживслужба перевірила якість питної води в області

Протягом дії в Україні карантинних обмежень, пов’язаних із запобіганням занесенню та поширенню коронавірусної інфекції, спеціалісти відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства структурних підрозділів Держпродспоживслужби у районах і містах області комісійно обстежили 675 об’єктів децентралізованого і 180 – централізованого водопостачання, а також 21 об’єкт водовідведення. На 185 об’єктах водопостачання виявлені порушення санітарного законодавства, надані відповідні рекомендації з їх усунення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці перевірили якість води у річці Остер

Загалом досліджено 109 проб питної води з джерел централізованого водопостачання за мікробіологічними і 108 проб – за санітарно-хімічними показниками. Із джерел децентралізованого водопостачання за мікробіологічними показниками досліджено 20 проб питної води і стільки ж – за санітарно-хімічними. Відхилення виявлені у 5 зразках.

Також фахівці Держпродспоживслужби за час дії карантину здійснили 662 санітарно-епідеміологічні обстеження агропродовольчих ринків і виявили 190 порушень. За результатами перевірок надано 186 рекомендацій (приписів), складено три протоколи про адміністративні правопорушення, поінформовані органи місцевої влади та правоохоронні органи.

Крім ринків, обстежено 7095 об’єктів торгівлі продовольчими і 659 – непродовольчими товарами, 53 перукарні, 433 заклади громадського харчування, 99 інших об’єктів нагляду (у тому числі 82 дитячі садки).

Складено 23 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». З-поміж іншого здійснено 66 перевірок пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання і 109 – громадського транспорту. Також спеціалісти обстежили 1 автовокзал і 4 автостанції.

Із метою інформування щодо виконання правил гігієни, запобігання інфікуванню і поширенню коронавірусу та дотримання посиленого режиму дезінфекції роз’яснювальною роботою охоплено понад 13 із половиною тисяч осіб.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button