Економіка

4 мільярди податків сплатили малий і середній бізнес Чернігівщини

У 2017 році суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено до бюджетів Чернігівщини більше 4 млрд грн, чим забезпечено понад 52 відсотки загальної суми надходжень. Про це повідомили в ГУ ДФС у Чернігівській області.

За платежами державного бюджету представниками середнього бізнесу сплачено 1,2 млрд грн податків і зборів (33 %), малого бізнесу та мікропідприємництва – 0,7 млрд грн (20 %).

За платежами місцевих бюджетів суб’єктами середнього підприємництва сплачено більше 1 млрд грн (25 % загальної суми). Ще майже 26 відсотків надходжень – понад 1 млрд грн – забезпечено представниками малого бізнесу.

Значний вклад у наповнення місцевих бюджетів за рахунок надходжень від середнього бізнесу спостерігається у Срібнянському (64 %), Новгород-Сіверському (майже 52 %), Ічнянському (51 %) районах. У містах обласного значення він коливається від майже 14 % у Прилуках до 29 % у Н.-Сіверському.

Більше третини всіх сплачених до місцевих бюджетів податків суб’єкти малого бізнесу та мікропідприємництва забезпечують у 4 районах області: Коропському (близько 39 %), Сосницькому (близько 38 %), Менському (близько 36 %) та Ніжинському (34 %).

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button