Економіка

Білогура відповів на петицію чернігівців проти підвищення вартості харчування в дитсадках

На сьогоднішній день підстав для збільшення вартості харчування в дошкільних навчальних закладах немає, якщо ціни і надалі будуть зберігатися на тому самому рівні.

Про це йдеться у відповіді на електронну петицію чернігівців проти підвищення вартості харчування в дитсадках та перекладання її повної оплати на плечі батьків.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура пояснив, що у міському бюджеті на 2016 рік заплановано на харчування дітей у навчальних закладах 32,1 мільйони гривень. Порівняно із минулим роком, ця сума більше на 19% (у 2015 році — 26,9 мільйони гривень).

«Вартість харчування для дітей, що виховуються в дошкільних навчальних закладах, на сьогодні становить в групах раннього віку — до 14 грн. 00 коп. на день, в дошкільних групах — до 15 грн. 00 коп. на день, а в групах з цілодобовим перебуванням — до 18 грн. 75 коп. на день. Відзначаємо, що наразі підстав для збільшення вартості харчування в дошкільних навчальних закладах немає, якщо ціни і надалі будуть зберігатися на тому самому рівні», — йдеться у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування із «гірким присмаком»: чи платитимуть батьки 700 гривень

Однак, в міськраді наголосили, що у разі росту індексу інфляції управління освіти буде вимушене ініціювати перегляд цін на харчування.

Також, у відповіді на петицію управління освіти надає роз’яснення щодо нормативів та механізмів розрахунку вартості харчування вихованців дошкільних навчальних закладів.

Нагадаємо, розмови про значне підвищення вартості харчування в ДНЗ почалися після зборів батьківських комітетів і завідувачів чернігівських дитсадків 1 березня.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button