Економіка

Бюджет Чернігівщини 2018: скільки і кому перепаде грошей

На черговому засіданні Чернігівської обласної ради, що відбудеться завтра, 7 грудня, розглядатимуть проект бюджету області на 2018 рік.

Загальний розмір доходів обласного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів визначений у сумі 6 мільярдів 173 мільйони 507 тисяч гривень.

Більше на 1 мільярд 165 мільйонів гривень, ніж торік.

На освіту передбачають 556 мільйонів гривень (23,0% усіх видатків бюджету).

На галузь охорони здоров’я із загального фонду бюджету передбачається спрямувати 814 мільйонів (34,5% всіх видатків бюджету).

На утримання установ соціального забезпечення та фінансування програм соціального захисту населення, підпорядкованих департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, планується спрямувати 210,6 млн гривень.

Із загального фонду бюджету на культуру передбачено спрямувати 114,5 млн гривень, що на 6,1% більше уточнених призначень 2017 року.

На фізичну культуру і спорт планується спрямувати 40 мільйонів гривень.

На фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету передбачені видатки в сумі 468 мільйонів 535 тисяч гривень.

Понад 60 мільйонів отримають ветеринарні лікарні.

Докладніше про бюджет на наступний рік можна прочитати ТУТ.

Ще статті по темі

Back to top button