Економіка

Працівники залізничної лікарні невдовзі отримають зарплату, а за бажанням ще й роботу

Працівники залізничної лікарні найближчим часом отримають зарплату та нову роботу.

Про подальшу долю цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» говорили 13 липня під час робочої наради в ОДА.

Про це ЧEline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

Владці запевняють, що вже напрацьовано механізм погашення заборгованості із заробітної плати, а працівники штату, за бажанням, будуть працевлаштовані в інші медичні установи області.

Нагадуємо, що 30 червня на засіданні сесії депутати скасували рішення Чернігівської міської ради від 25 лютого 2016 року про прийняття «Вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці» як цілісного об’єкта в комунальну власність міста. У лютому це рішення приймалось на виконання рішень судів, які вже після того були скасовані Постановою Верховного Суду України.

«Ініціювання передачі об’єкта права державної власності недостатньо для виникнення в органу місцевого самоврядування обов’язку прийняти об’єкт у комунальну власність без згоди цього органу, наданої шляхом прийняття рішення», — йдеться в Постанові найвищого судового органу в системі судів загальної юрисдикції України.

Також розглядалася можливість передачі будівель закладу в комунальну власність територіальних громад сіл, селищ і міст області та розміщення в корпусах лікарні фахівців бюро судово-медичної експертизи.

Ще статті по темі

Back to top button