ЕкономікаНовини

Чернігівська влада не вміє працювати з інвесторами

Чернігів увійшов до трійки найгірших обласних центрів із залучення інвесторів. Рейтинг вираховували, зважаючи на ефект від закордонних інвестицій, що надійшли в регіон. Отримані показники дають змогу оцінити інвестиційну привабливість міста.

Фахівці українського рейтингового агентства «Євро-рейтинг» дослідили 22 обласні центри. Показник інвестефективності Чернігова становив 123 бали – за шкалою рейтингу це «нижче середнього». Гірші справи лише у Сум і Херсона – 113 та 111 балів, відповідно. Це вже низький рівень. Найкраще працюють з інвесторами на заході України. Очолює рейтинг Івано-Франківськ – із показником у 208 балів. На другому місці – Київ. Ці міста мають максимальні показники за шкалою рейтингу. Львів, Хмельницький, Миколаїв та Одеса входять до списку міст із високим рейтингом інвестефективності.

Отриманий результат є непрямою оцінкою ефективності діяльності місцевої влади з реалізації своїх соціально-економічних функцій.

У Європейській Бізнес Асоціації зазначили, що лише 4 % бізнесменів вважають інвестклімат у нашій країні сприятливим, а 15 % оцінили його як нейтральний. Левова ж частка незадоволених, аж 54 % опитаних, назвали його просто несприятливим, а 24 % – вкрай несприятливим.

05_04_рейтинг

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. ну что вы? Атрошенко дал обещание повысить этот показатель, значит через годикон сделает заявлениепо этому поводу, а еще через 2 — привлечет инвестора. который тоже будет башлять ему, а не городу. все будет. нужно только подождать ……

  2. Конечно инветоров нет , и не будет пока АТрош будет в кресле мера или вообще в Че , золотой батон думает только о своих деньгах , не выгодно ему деребанить свой че которым он распоряжаеться как своей собственностью

Back to top button