Економіка

Дострокове припинення договору: ТОВ «Технова» відмовилося орендувати Чернігівську ТЕЦ

Одноголосно депутати Чернігівської міської ради підтримали звернення ТОВ «Технова» про дострокове припинення оренди Чернігівської ТЕЦ за власною ініціативою. Відповідне звернення компанія подала 11 травня.

«Діяльність упродовж останніх років була збитковою, адже переважну частину часу вони працювали на газу. Є відповідний висновок НКРЕКП. Тим паче зараз уже є складнощі з покриттям різниці в тарифах за меморандумом між центральною владою та місцевими громадами. І якщо за боргами електроенергії це будуть прямі відносини підприємства та ринку, то НАК «Нафтогаз» себе убезпечив у цьому плані, і всі борги повинен буде оплатити споживач, тобто напряму це стосується чернігівців. Обладнання також розбите, знищено вузол подачі вугілля», – зазначив міський голова Владислав Атрошенко.

В таких умовах ситуація ставить під загрозу початок майбутнього опалюваного сезону в Чернігові.

«За цих обставин пошкоджень унаслідок російської агресії, незрозумілої історії з вугіллям і роботи на газу вони отримують величезні збитки. Орендар чесно каже, що не може і не хоче вкладати кошти. А для міста не існує більш оптимальної моделі, коли подібні підприємства є в комунальній власності. Ми не маємо іншого вибору», – пояснив Владислав Атрошенко.

Міський голова також зазначив, що це тільки початок процесу. А в майбутньому передача майнових комплексів в управління міста надасть можливість залучати кредитні кошти на їх ремонт і модернізацію.

«Зараз юридично ми виносимо питання на дострокове припинення договору. Потім розпочинаємо процес інвентаризації, а далі вже будемо розглядати питання про створення комунального підприємства», – сказав Атрошенко.

Ще статті по темі

Back to top button