Економіка

На Чернігівщині катастрофічно зростають борги із зарплат бюджетникам

В області на зарплати бюджетникам уже бракує 330 мільйонів гривень. Найгірші справи у системі освіти: в кількох районах вчителі та вихователі не бачили грошей з лютого. І це зважаючи на те, що на носі кінець навчального року і літні відпустки. Бюджетники Городнянщини вдалися до надзвичайних заходів і перекрили міжнародну трасу.

Чиновники облдержадміністрації наразі ведуть з освітянами непрості розмови, аби ті трохи почекали. Мовляв, із липня ситуація має покращитися. Про це в Куликівці на врученні нового шкільного автобусу заявив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Він назвав фінансову ситуацію в бюджетній сфері складною. Під питанням виплата працівникам освіти відпускних.

Чернігівщині вдалося придбати лише шість шкільних автобусів із 30 запланованих. Більше грошей немає. Казна області та районів порожня.

Не вистачає грошей в обласному бюджеті і на фінансування професійно-технічних училищ. Поки що вдалося знайти кошти на 9 місяців. Що буде далі – невідомо. В облдержадміністрації чекатимуть субвенцій із державного бюджету.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Вот так и получается. Атрошенко на выборах распинался, клялся в своей состоятельности найти инвесторов, а на деле слова его и яйца выеденного не стоят. Все стало только еще хуже ((

  2. Чему удивляться , продались за 300-грн когда-то , выбрали этого уродца Атрошку , теперь получайте
    на след выборах хоть мозг включите

  3. Всем бюджетникам, кроме чиновников.. Интересно мэру или губернатору тоже задерживают выплаты з/п??

Back to top button