Економіка

У грудні платники податків Чернігівщини забезпечили приріст надходжень до бюджетів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що у грудні 2020 року до загального Фонду державного бюджету зібрано понад 615 млн гривень, що на 29% більше за показник грудня попереднього року. Суттєво збільшилися (порівняно з груднем 2019 року) надходження з податку на додану вартість – у 1,7 рази  (+133 млн грн), податку на доходи фізичних осіб і військового збору – майже на 13% (+25,8 млн грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які податки наповнюють місцеві бюджети Чернігівщини

До місцевих бюджетів усіх рівнів у грудні 2020 року надійшло 676 млн грн податків і зборів. Приріст до аналогічного періоду 2019 року становив 14%, або понад 83 мільйони гривень.

Понад 76% суми, що надійшла до місцевих бюджетів, становить податок на доходи фізичних осіб – 518 млн грн (+ 12,7% – до грудня 2019 року). Понад 12 відсотків, спрямованих до бюджетів сум, становить податок на майно: за земельні ділянки, нерухомість і транспорт сплачено 84 мільйони гривень. Також вагоме значення для бюджетів територіальних громад має єдиний податок на підприємницьку діяльність, якого сплачено в грудні понад 49 млн грн, акцизного податку від реалізації алкоголю, тютюну та пального надійшло 11,3 млн грн.

Крім того, страхувальниками сплачено у грудні 600 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено зростання надходжень, порівняно з груднем попереднього року, на 18%, або майже 94 млн грн.

Пресслужба ГУ ДПС у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button